FIBS

Festival Internațional de Balet cu Competiție și Gală (FIBS) este un eveniment major din cadrul platformei Sighișoara – Patrimoniu Cultural Viu – ediția de vară, iunie 2014.

Proiectul are ca obiectiv lansarea unui Festival Internațional de balet clasic și contemporan, pentru tineret, adresat elevilor și absolvenților de la liceele de balet din țară și din străinătate, școlilor și cluburilor de amatori ai acestui gen artistic, ca eveniment de anvergură care să contribuie semnificativ la promovarea identității spirituale a unui centru cultural și istoric, precum și atragerea unui mare număr de spectatori și turiști, pasionați de acest gen artistic.

Impactul și audiența FIBS, atât în rândul participanților, cât și în cel spectatorilor, se bazează pe  notorietatea personalităților din care este format juriul, pe complexitatea și standardul evenimentului – concurs pe secțiuni și gală, pe caracterul spectaculos și atractiv al manifestărilor și nu în ultimul rând, pe valoarea premiilor – 5.000 euro.

În ediția de vară SPCV, spectacolul și grația se pregătesc să facă parte din viața oamenilor din cetate, locuitori și pelerini. Fiecare pas, va fi un pas de dans!

 

Lista concurenților FIBS 2014

Program Ediția de Vară 2014